ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ 1-2 ΜΕΡΕΣ

Eυέλικτη και ιδανική επιλογή για εσάς που έχετε περιορισμένο χρόνο διαμονής στην Ελλάδα και θέλετε να πραγματοποιήσετε μια σύντομη και περιεκτική περιήγηση στα αξιοθέατα γύρω από την Αθήνα καλύπτοντας παράλληλα τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις.

Επίσης, με γνώμονα τη δική σας εξυπηρέτηση, σας δίνουμε τη δυνατότητα να έχετε είτε απεριόριστα χιλιόμετρα στη διάθεσή σας, με μια ελάχιστη επιπλέον χρέωση των είκοσι (20) Ευρώ ανά ημέρα είτε να επιλέξετε να έχετε εκατόν πενήντα (150) χιλιόμετρα δωρεάν ανά ημέρα.

Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας και να κάνετε σύντομα ταξίδια προς διάσημα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε κοντά στην Αθήνα.

Έτσι λοιπόν, θα περπατήσετε στα παραδοσιακά σοκάκια της περιοχής της Πλάκας, του Θησείου και του Ψυρρή, όπου βρίσκεται η καρδιά της Αθήνας.

Η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, το μουσείο της Ακρόπολης, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι μέρη που σίγουρα θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Επίσης, αν το επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τις καταγάλανες παραλίες της Γλυφάδας, της Βούλας, της Βουλιαγμένης που βρίσκονται 20 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Ακόμα, μπορείτε να οργανώσετε μια υπέροχη εκδρομή στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, να ανακαλύψετε την ελληνική κουζίνα στο Λαύριο, στον Πειραιά και στο Μικρολίμανο, ή να κατευθυνθείτε εκτός Αθηνών στην Πελοπόννησο και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου που βρίσκεται κοντά στο γραφικό Ναύπλιο.

 

Αξιοθέατα στην Αθήνα/Αττική

 

Το κέντρο της Αθήνας

 

Ακρόπολη και Παρθενώνας
Ο Παρθενώνας χτίστηκε το 438 π.Χ. και ήταν αφιερωμένος στη θεά της σοφίας Αθηνά από την οποία πήρε και το όνομά της η πόλη της Αθήνας. Είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελεί το σπουδαιότερο επίτευγμα των αρχαίων Ελλήνων.

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Βρίσκεται δίπλα στην Ακρόπολη και χτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. προς τιμή της συζύγου του Αθηναίου ρήτορα και σοφιστή Ηρώδη του Αττικού.

Χρησιμοποιήθηκε κυρίως για μουσικές εκδηλώσεις και για τον λόγο αυτό ονομάστηκε Ωδείο.

 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου που πρέπει να επισκεφθείτε. Περιλαμβάνει εκθέματα από την προϊστορική εποχή έως το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου.

 

Λύκειο του Αριστοτέλους

Επισκεφθείτε το χώρο που δίδαξε ο σπουδαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης και ίδρυσε τη λεγόμενη περιπατητική σχολή. Ο όρος υποδηλώνει τις αποφάσεις ζωής που πρέπει να πάρει ο καθένας από εμάς ώστε να χαράξει μια πορεία ζωής